ua en ru

Д.Медведєв: Вибори в Білорусі - внутрішня справа цієї країни

Вибори в Білорусі - внутрішня справа цієї країни. Таку заяву зробив Президент Російської Федерації (РФ) Дмитро Медведєв на прес-конференції за підсумками переговорів зі своїм латвійським колегою Валдісом Затлерсом, повідомляє РБК.

"Вибори в Білорусі, як і те, що відбувається зараз у цій державі, в кінцевому підсумку є внутрішньою справою сусідньої нам держави", - сказав він.

"Наскільки я розумію, незважаючи на те, що оброблено практично повна кількість бюлетенів, офіційно підсумки виборів ще не підбиті", - зазначив президент РФ. Виборча комісія Білорусії повинна офіційно оголосити про підсумки виборів, наголосив він. "Ми виходимо з того, що ці результати повинні відображати суверенну волю народу Білорусії", - сказав Д.Медведєв.

Він висловив надію, що "у результаті цих виборів Білорусія буде сучасною державою, продовжить розвиток шляхом створення сучасної держави, заснованої на демократії і дружбі зі своїми сусідами".

"Для нас Білорусь, безвідносно до того, хто очолює країну, є однією з найближчих держав, пов'язаних із нами й історією, і культурою, і мовою, і тисячами незримих економічних ниток, і величезною кількістю міжлюдських зв'язків. Тому для нас розвиток держави і демократії в Білорусії є дуже важливим ", - наголосив Д.Медведєв.