ua en ru

Д.Андрєєв: МВС під час демонтажу наметового містечка не затримало жодного мітингувальника

В Міністерстві внутрішніх справ (МВС) спростовують інформацію про те, що сьогодні зранку були затримані учасники акції протесту проти прийняття Податкового кодексу під час демонтажу наметового містечка на Майдані Незалежності. Про це РБК-Україна повідомив голова прес-служби МВС Дмитро Андрєєв.
"Ми категорично спростовуємо інформацію, оприлюднену в деяких засобах масової інформації (ЗМІ) про те, що працівники міліції затримали мітингувальників. Жодна людина з протестуючих затримана не була", - підкреслив Д.Андрєєв.
Він заявив, що якщо в подальшому ЗМІ розповсюджуватимуть неправдиву інформацію, МВС буде діяти згідно з законом і звертатися до суду.
Також МВС спростовують інформацію, що майно мітингувальників було вивезено в невідомому напрямку. За словами Д.Андрєєва, все майно було демонтовано комунальним підприємством (КП) "Київблагоустрій" і вивезено на майданчик безгоспного майна на вул. Богатирській, 1, звідки власники зможуть його забрати.
Нагадаємо, сьогодні в 5:00 співробітники МВС розібрали наметове містечко на Майдані Незалежності, пояснюючи такі дії необхідністю встановити новорічну ялинку.
Відмітимо, що вчора Київська міська державна адміністрація (КМДА) заявляла, що мітингувальники не заважають встановленню новорічної ялинки.