ua en ru

Credit Suisse скоротить ще 1,5 тис. робочих місць на тлі слабких результатів за III квартал 2011 р

Один з найбільших швейцарських банків - Credit Suisse прийняв рішення скоротити додатково 1,5 тис. робочих місць на тлі обнародуваних 1 листопада 2011 р. слабких показників за III квартал ц.р. Невтішні фінансові дані змусили керівництво Credit Suisse піти на зниження долі доходу від ризикованих операцій в сукупному фіксованому прибутку банку. Про це говориться в опублікованому сьогодні прес-релізі кредитної організації.
Цього літа Credit Suisse повідомив, що в рамках програми по зниженню витрат скоротить близько 2 тис. співробітників, заощадивши при цьому 1 млрд швейцарських франків (819 млн євро). З врахуванням заходів, оголошених сьогодні, загальна сума заощаджених Credit Suisse в результаті даної програми засобів може зрости до 1,63 млрд євро.
Раніше сьогодні банк обнародував результати за 9 місяців і III квартал 2011 р. При цьому Credit Suisse дав маловтішний прогноз на 2011 р., повідомивши, що рівень активності клієнтів залишиться низьким. Крім того, на думку економістів кредитної організації, в трейдинговому середовищі спостерігатиметься волатильність.
Чистий прибуток Credit Suisse в III кварталі 2011 р. знизився на 11% і склав 683 млн швейцарських франків (560 млн євро), тоді як за аналогічний період роком раніше банк отримав прибуток у розмірі 609 млн швейцарських франків. Збитки банку до оподаткування від інвестиційної діяльності за звітну чверть склали 190 млн швейцарських франків (155 млн євро).
У своєму повідомленні банк також відзначив, що планує перерозподілити ресурси, направивши значну їх частину на ринки, що розвиваються, швидкорослі, - до Бразилії, Південно-східної Азії, Китаю і Росії. При цьому Credit Suisse додав, що очікує збільшення долі виручки, що поступає від операцій на цих ринках, з 15% у 2010 р. до 25% до 2014 р.
Credit Suisse є одним з найбільших європейських банків, що надають широкий спектр послуг. Штат співробітників перевищує 50 тис. людей.