ua en ru

Credit Suisse: Продажі смартфонів в 2014 р. перевищать 1 млрд шт. завдяки попиту в Китаї

Китайський попит дозволить продажам смартфонів взяти позначку в 1 млрд шт. У Credit Suisse впевнені, що саме стільки апаратів буде продано в 2014 р., передає "Росія-24".

"Сьогодні ми спостерігаємо стійке зростання ринку смартфонів в Китаї, який, за нашими підрахунками, до 2015 р. становитиме 22% від загальносвітового ринку", - повідомляє аналітик банку Credit Suisse Калбиндер Гарча.

Тільки за підсумками року світові продажі цих апаратів зростуть на 46%, до 678,9 млн. При цьому безперечне лідерство експерти пророкують Apple: в цьому році частка компанії на ринку повинна скласти 23% завдяки високотехнологічним пристроям.

Nokia фінансові труднощі не завадять до майбутнього року охопити своєю продукцією 11% світового ринку за рахунок конкурентоспроможних цін і популярності самого бренду. З початку року компанія продала 83 млн апаратів, це на 27 менше, ніж в останньому кварталі минулого року.

Samsung і Huawei, на думку експертів, теж займуть свою нішу. А ось Motorola, HTC і Sony треба підвищити конкурентоспроможність, вважають аналітики. А канадській Research In Motion - виробнику BlackBerry - експерти Credit Suisse і зовсім пророкують "швидкий занепад".

Нагадаємо, раніше дослідницька організація Gartner спрогнозувала, що світовий ринок планшетів в 2012 р. зросте вдвічі.