ua en ru

Credit Agricole згоден продати грецький підрозділ за 1 євро

Третій за величиною банк Франції Credit Agricole погодився продати свій грецький підрозділ Emporiki Bank банку Alpha Bank. Ціна угоди складе 1 євро, повідомляє "Росія-24" з посиланням на Bloomberg.

Угода вже отримала схвалення від ради директорів обох банків, а також від грецького фонду фінансової стабільності. В рамках угоди французький кредитор зробить вливання в капітал Emporiki ще на суму 550 млн євро і купить конвертовані облігації Alpha Bank на суму 150 млн євро. Переговори між сторонами, нагадаємо, почалися 1 жовтня.

Credit Agricole вже 6 років інвестує в грецький підрозділ і тепер має намір скоротити свої витрати. Справа в тому, що відтік депозитів у грецьких банках призвів до того, що позики Emporiki зараз перевищують депозити. Це вимагає від французів постійного додаткового фінансування.

Французький банк був заснований в 1894 р. У 2006 р. він купив грецький Emporiki за 2,2 млрд євро. Причому в той час Emporiki був найменш успішним з п'яти найбільших банків Греції. З тих пір кожен рік для Emporiki закінчувався збитками, винятком став лише 2007 р. Таким чином, з моменту придбання Credit Agricole отримав від своїх інвестицій збитки на суму 5,7 млрд.

Читайте також: Грецький банк National Bank of Greece оголосив публічну оферту про злиття з Eurobank