ua en ru

Грецький банк National Bank of Greece оголосив публічну оферту про злиття з Eurobank

У Греції банк National Bank of Greece оголосив публічну оферту про злиття з найбільшим в країні конкурентом Eurobank, передає Associated Press. Генеральний директор Eurobank Ніколаос Нанопоулос запевнив, що пропозиція буде розглянута "у конструктивному ключі".

National Bank of Greece закликав власників акцій Eurobank отримати 58 нових акцій (об'єднаного банку) за кожні 100 акцій Eurobank, якими вони володіють. "Публічна оферта спрямована на створення більш великої банківської групи в Греції, що стабілізує банківську систему і забезпечить необхідне фінансування для підтримки відновлення економіки країни", - підкреслив голова National Bank of Greece Георг Занніас.

Грецька банківська галузь перебуває в процесі консолідації на тлі боргової кризи, яка практично відрізала місцеві кредитні організації від фінансування на міжбанківському ринку, змусивши їх покладатися лише на засоби Центробанку Греції.

Читайте також: Два найбільших банки Греції National Bank of Greece і Eurobank ведуть переговори про злиття, - джерело

Раніше на цьому тижні французький Credit Agricole оголосив про продаж свого грецького підрозділу Emporiki банку Alpha Bank. Societe Generale повідомив, що веде ексклюзивні переговори про продаж збиткового грецького підрозділу Geniki Bank банку Piraeus Bank.