ua en ru

COMAC отримала замовлення на 100 пасажирських авіалайнерів С919

Державна корпорація цивільної авіації КНР Commercial Aircraft Corporation of China (COMAC) отримала замовлення на 100 магістральних комерційних авіалайнерів С919, які вона розробляє. Літак вітчизняного виробництва, за задумом китайської влади, повинен скласти конкуренцію Boeing і Airbus. Як повідомили представники COMAC авіашоу Airshow China 2010, літаки С919 будуть продані китайській Air China, а також ще п'яти національним та іноземним авіаперевізникам, включаючи China Southern Airlines, China Eastern Airlines, Hainan Airlines, CDB Leasing і GE Capital Aviation Services (GECAS), передає "Сіньхуа".
Сума угод не розголошується, але, як зазначили в COMAC, ці кошти стануть суттєвою складовою у проекті розробки С919. Проект пілотного вузькофюзеляжного авіалайнера С919 повинен бути завершений вже до кінця поточного року, повідомили в авіабудівній компанії, додавши при цьому, що магістральний авіалайнер власного виробництва здійснить перший тестовий політ в 2014 р. Очікується, що перший С919 буде поставлений замовникам у 2016 р. після того, як авіалайнер пройде сертифікацію.
В рамках Airshow China 2010 COMAC продемонстрував повномасштабний макет салону С919. Пасажирська кабіна містить 168 крісел, її довжина становить 17 м, висота - 5,6 м, ширина 3,96 м.