ua en ru

Сноуден хоче повернутися в США і готовий сісти у в'язницю

Сноуден хоче повернутися в США і готовий сісти у в'язницю Фото: Едвард Сноуден

Колишній співробітник АНБ кілька разів звертався до властей США, просячись назад

Колишній співробітник Агентства національно безпеки США (АНБ), який розголошував секретні документи, Едвард Сноуден заявив, що хоче повернутися в США і готовий заради цього сісти у в'язницю. Про це він заявив в інтерв'ю британській радіостанції BBC, передає CNN.

"Я багато звертався з пропозицією сісти у в'язницю до уряду. Чого я не буду робити, так це не буду служити стримуючим фактором для людей, які намагаються чинити правильно в складних ситуаціях", - заявив Сноуден сказав в інтерв'ю в Москві, де він знайшов політичний притулок два роки тому після резонансних викриттів про стеження АНБ.

На питання, обговорюють його адвокати таку угоду з урядом США, Сноуден відповів: "Ми все ще чекаємо їх відповіді".

При цьому Сноуден не уточнив, скільки часу він запропонував провести у в'язниці.

Нагадаємо, Сноуден звинувачується владою США у шпигунстві з-за того, що розповів ЗМІ про методи роботи ЦРУ і Агентства національної безпеки, зокрема про прослуховування телефонів громадян іноземних держав та співробітництво з такими IT-гігантами, як Google і Facebook, з метою збору інформації про користувачів.

У серпні 2013 р. Сноуден отримав притулок у Росії. Однак пізніше заявив, що хоче покинути РФ і повернутися в США. Крім того, Сноуден просив притулку в Швейцарії.