ua en ru

CNBC отримала контракт на будівництво заводу по виробництву цементу в Іраку вартістю 250 млн долл

Китайська China National Building Material Co Ltd. (CNBM) отримала контракт на будівництво заводу по виробництву цементу в Іраку і вже приступила до його споруди. Вартість проекту оцінюється в 250 млн дол. Експерти вважають, що даний проект маркірує початок періоду відновлення інфраструктури держави після пережитих військових дій, передає РБК з посиланням на Reuters.

Китайська компанія має компанію-партнера al-Doh в Іраку, яка і надасть фінансування, тоді як CNBM візьме на себе будівельні питання. Очікується, що підприємство, яке з'явиться поблизу міста Самава в провінції Мутана на півдні Іраку, буде запущено в експлуатацію і почне виробництво цементу через 1,5 роки. Передбачається, що виробнича потужність заводу в перший рік складе 1 млн т цементу щорічно і збільшиться згодом до 2 млн т на рік.

Дане підприємство стане першим заводом подібного плану в південній провінції країни за таку велику суму грошей. Крім того, споруда заводу по виробництву цементу дозволить створити в Мутані близько 1 тис. робочих місць.