ua en ru

CME може запустити торги ф'ючерсами на українську кукурудзу і соняшникову олію

СМЕ Group (власник Чиказької товарної біржі) і Мінагрополітики до кінця 2013 р. повинні узгодити можливість появи на біржі термінових контрактів на кукурудзу і соняшникова олія, вироблені в Україні. Таке рішення було прийнято на зустрічі члена правління Нацбанку України Олександра Дубихвоста, директора державної Аграрної біржі Олександра Марюхнича, президента Української аграрної конфедерації Леоніда Козаченка та представників СМЕ Group, повідомляє прес-служба УАК.

"Мова йде про ф'ючерсах з базисом поставки FOB-Чорне море на кукурудзу, насіння олійних культур і соняшникову олію", - уточнив Козаченко.

Крім цього, до 1 липня Мінагрополітики має створити робочу групу, яка займеться питаннями взаємодії клірингового центру СМЕ Group і розрахункового центру НБУ. Перше засідання має відбутися не пізніше 10 липня.

Нагадаємо, з 6 червня 2012 р. Чиказька товарна біржа торгує ф'ючерсами на українську пшеницю Причорноморського регіону. Однак на сьогоднішній день доступ до них з-за особливостей валютного регулювання Нацбанку є тільки у великих агрохолдингів з акумульованими за кордоном засобами.

Читайте також: Чиказька товарна біржа ввела ф'ючерс на причорноморську пшеницю