ua en ru

Чуркін в РБ ООН просив визнати лист Януковича для ослаблення України, - Кушнірук

Чуркін в РБ ООН просив визнати лист Януковича для ослаблення України, - Кушнірук Фото: Дмитро Кушнерук (twitter.com superumka)

Чуркін продемонстрував лист і клопотав у Радбез ООН

Заступник голови Державного протоколу та церемоніалу АП України Дмитро Кушнерук в суді в ході дачі свідчень у справі про держзраду колишнього президента Віктора Януковича повідомив, що постійний представник РФ при Раді безпеки ООН Віталій Чуркін клопотав в РБ про визнання листа Януковича до РФ офіційним документом для того, щоб послабити позиції України Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Раніше Кушнерук обіймав посаду радника постійного представництва України в ООН.

"Постійне представництво України при ООН в Нью-Йорку отримувало тоді інформацію зі ЗМІ, від МЗС...", - повідомив він.

За його словами, Чуркін продемонстрував лист і клопотав про визнання його офіційним документом, щоб отримати юридичні підстави для своїх дій.

"Вони вважали, що це лист послабить позиції України", - сказав він.

Нагадаємо, раніше голова Верховної Ради України Андрій Парубій заявив, що в 2014 році російський політик, голова партії ЛДПР Володимир Жириновський погрожував порушити проти нього справу в Росії. Про це Парубій заявив в ході засідання в Оболонському районному суді Києва, де сьогодні продовжиться розгляд справи про держзраду екс-президента Віктора Януковича.