ua en ru

Чупрун: "Нафтогаз" почне модернізацію ГТС самостійно, проект буде коштувати 3,5 млрд дол

"Нафтогаз" самостійно починає модернізацію української магістральної ГТС, і сподівається на підтримку в цьому питанні ЄС і Росії. Про це в інтерв'ю "5 каналу" заявив заступник голови правління НАК "Нафрогаз України" Вадим Чупрун.

"Ми відкриваємо нову сторінку в цих магістральних газопроводах, які були побудовані 30-40 і більше років тому. Вони нас не підвели і до сьогоднішнього дня, вони відмінно працюють, але є ділянки, які у нас викликають заклопотаність - це ділянки що проходять по болотистій місцевості, по складних рельєфах, ділянки де була покладена труба Харцизька в початковий період часу, ділянки які слідують за компресорними, так звані гарячі ділянки. Настав момент, коли треба впритул зайнятися модернізацією. Сьогодні ми маємо можливість приступити самі безпосередньо своїми силами", - заявив Чупрун.

Він також зазначив, що модернізація української ГТС буде коштувати 3,5 млрд дол., що значно дешевше, ніж будівництво альтернативних газопроводів в обхід України.

"Модернізація буде коштувати те, що ми запланували в майстер-плані в межах 3,5 млрд дол. - це набагато менше всіх тих альтернативних шляхів, які пропонуються сьогодні у світі", - додав Чупрун.