ua en ru

Чубаров заявляє, що невідомі розгромили понад 100 будівель кримських татар

У Криму в ніч з 30 листопада на 1 грудня невідомі розгромили понад 100 будівель кримських татар біля селища Молодіжне. Про це на своїй сторінці в Facebook написав перший заступник голови меджлісу Рефат Чубаров.

"Близько 2-ї години ночі, як свідчать очевидці, до "поляни протесту", розташованої вздовж "московської" траси поблизу сел. Молодіжне, висунулися близько 100 молодих людей, частина з яких, за заявою свідків, були "козаками", інші - власниками земельних паїв, законність виділення яких оспорюється кримськими татарами - учасниками "поляни протесту", які збудували на цьому масиві більше ста невеликих будиночків або виклали фундаменти під майбутні будинки. Метою нічних "гостей", з їх слів, стало "відновлення" своїх прав на спірну землю", - йдеться в повідомленні Чубарова.

Він також зазначив, що молодих людей супроводжували співробітники міліції та спецпідрозділу "Беркут".

За словами Чубарова, "близько 20 кримських татар, що стали свідками погрому більше 100 будиночків, збудованих учасниками "поляни протесту", не стали вживати відповідних дій, справедливо вважаючи, що основною метою учасників нічного розбою було провокування прямого конфлікту".

Нагадаємо, вчора в Сімферополі було скоєно напади із застосуванням горючої суміші на територію будівництва Соборної мечеті.

Читайте також: Міліція відкрила кримінальне провадження щодо спроби підпалу території будівництва Соборної мечеті в Сімферополі