ua en ru

Чубаров: є загроза існуванню кримських татар

Чубаров: є загроза існуванню кримських татар Фото: Рефат Чубаров

Він просить Меркель, Олланда і Порошенку вжити дієві заходи щодо забезпечення суверенітету України

Глава Меджлісу кримськотатарського народу заявив, що з-за анексії Росією Криму існує загроза існування корінного народу півострова. Про це він написав у своєму опублікованому на Facebook зверненні до президентів України, Франції та канцлера Німеччини, зустріч яких очікується 24 серпня в Берліні.

"В окупованому Російською Федерацією Криму нависла пряма загроза самому існуванню кримськотатарського народу - корінного народу Криму, виступив в лютому-березні 2014 року з масовими мітингами та протестами проти вторгнення російських військ і розділяє понині резолюцію Генеральної Асамблеї ООН A/RES/68/262 від 27 березня 2014 року щодо територіальної цілісності України", - написав Чубаров.

Він також додав, що численні заяви міжнародних організацій та лідерів різних держав з виразом неспокою і закликами дотримуватися прав кримськотатарського народу та інших жителів Криму залишаються без жодної уваги з боку Росії, що анексувала Крим.

Чубаров просить учасників зустрічі прийняти дієві заходи з відновлення територіальної цілісності України в межах міжнародно визнаних кордонів, забезпечення суверенітету України на всій її території, включаючи Крим.

Уважаемая госпожа Федеральный канцлер Германии!Уважаемые господа Президенты Украины и Франции!В день, когда вы собере...

Posted by Рефат Чубаров on 22 августа 2015 г.

Нагадаємо, в понеділок, 24 серпня, в Берліні відбудеться тристороння зустріч Президента України Петра Порошенка, федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель і Президента Франції Франсуа Олланда. Лідери країн планують обговорити такі питання: ситуація на Донбасі та стан виконання мінських домовленостей, а також питання реалізації угоди про асоціацію між Україною та ЄС і запровадження безвізового режиму, забезпечення енергетичної безпеки та впровадження реформ в Україні.