ua en ru

Чубаров: РФ створює кримськотатарський спецпідрозділ

Чубаров: РФ створює кримськотатарський спецпідрозділ Фото: Рефат Чубаров

14 молодих кримських татар були відібрані для навчання у вищих навчальних закладах ФСБ

В окупованому Російською Федерацією Криму проводять вербування молодих кримських татар. Про це сьогодні на брифінгу, присвяченому 72-й річниці Депортації кримських татар, заявив глава Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Рефат Чубаров, передає QHA.

"Для того, щоб зламати кримськотатарський народ, протистояти їх неприйняттю російської окупації, вони (російська влада в Криму, - ред.) здійснюють специфічні заходи, які ними ж були реалізовані на Кавказі. Вони намагаються відбирати наших юнаків і направляють у свої спеціальні навчальні заклади, де готують їх до подальших виступів проти свого народу", - заявив він.


Він також повідомив, що на даний момент йому відомо, що 14 молодих кримських татар були відібрані для навчання у вищих навчальних закладах ФСБ.

"Їх направляють у ті навчальні заклади, які знаходяться на материковій Росії, і там "обробляють" за спеціальними програмами", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у анексорованому Російською Федерацією Криму в ув'язненні перебувають 18 кримських татар.