ua en ru

Чубаров розповів, до чого можуть призвести компроміси з Путіним

Чубаров розповів, до чого можуть призвести компроміси з Путіним Фото: Рефат Чубаров (vaadua.org)

Будь-які компроміси з Путіним до звільнення РФ українських територій є заохоченням до агресії

Будь-які компроміси з президентом Росії Володимиром Путіним до звільнення Росією українських територій є заохоченням до подальшої її агресії. Про це заявив глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров на конференції "Аналіз порушень прав людини в окупованому Криму з 2017", передає кореспондент РБК-Україна.

"Ті очікування, які зараз у нас є поглиблення санкцій, не можуть не виправдатися. Наша позиція полягає в тому, що будь-які компроміси з Путіним до того, як Росія не звільнить захоплені території, є заохоченням до подальшої агресії", - сказав він.

Нагадаємо, раніше Чубаров виступив за те, що кримчани всіх національностей повинні бойкотувати вибори президента Росії, які 18 березня вперше будуть проводитись на півострові.

За 2017 рік у Криму зафіксували 286 випадків затримання активістів, з них 248 випадків припадають на кримських татар. За минулий рік 16 осіб були укладені під варту, 18 активістів загинули, ще 16 осіб пропали без вісті.

За даними члена Меджлісу кримськотатарського народу, голови правління Кримськотатарського ресурсного центру Ескендера Барієва, кількість випадків затримання активістів у Криму зростає.

Міністерство закордонних справ України неодноразово вимагало від Росії припинити протиправні дії проти громадян України, незаконно переміщених з тимчасово окупованої Криму в РФ.