ua en ru

Чубаров прокоментував створення "кримськотатарського" батальйону

Чубаров прокоментував створення "кримськотатарського" батальйону Фото: Рефат Чубаров

Штаби обговорюють ідею формування даного підрозділу

Ініціатива створення батальйону, в якому могли б служити бійці різних віросповідань, проходить етап вивчення в українських штабах. Про це у Facebook повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Чубаров повідомив, що виступив з ініціативою формування у складі ВСУ чи МВС України військового підрозділу, який називають "кримськотатарським" батальйоном.

"Ця ініціатива зараз проходить етап вивчення в різних штабах. Проте вже сьогодні можна ствердно сказати, що цей військовий підрозділ не буде ні мононаціональним, ні монорелігійним, але ці фактори будуть ретельно враховані в організації служби та дозвілля особового складу; цей підрозділ буде сформовано у складі ВСУ чи МВС України", - повідомив Чубаров.

Він також підкреслив, що ініціатори формування цього не зверталися і не планували звертатися до іноземних держав з проханнями щодо сприяння у його забезпеченні.

К вопросу о «крымском», «крымскотатарском» или «мусульманском» батальоне….В составе добровольческих батальонов, остан...

Опубликовано Рефатом Чубаровым 26 декабря 2015 г.

Відзначимо, раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що Туреччина має намір підтримати так званий "кримськотатарський" батальйон 250 комплектами військової форми та взуття.

Нагадаємо, в Криму "Ліги кримськотатарських жінок" виселяють з офісу.