ua en ru

У Криму "Ліги кримськотатарських жінок" виселяють з офісу

У Криму "Ліги кримськотатарських жінок" виселяють з офісу Фото: Сафінар Джемілєва

Організацію очолює дружина лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва

У Сімферополі кримськотатарську громадську організацію "Ліга кримськотатарських жінок" виселяють з офісу. Про це повідомила голова організації Сафінар Джемілєва, передає "15 хвилин".

"Наша організація протягом 20 років надавала допомогу дітям, людям похилого віку, сиротам. А сьогодні, коли за нас нікому заступитися, нас виганяють з офісу, в якому ми пропрацювали багато років", – розповіла голова організації.

Офіс "Ліги кримськотатарських жінок" розташований на території Республіканської кримськотатарської бібліотеки ім. Гаспринського.

За словами Джемилевой, пару тижнів тому за рішенням керівництва бібліотеки в офісі вимкнули світло та опалення. Тепер вимагають фактичного виселення.

Вона висловила думку, що керівництво бібліотеки не самостійно в даному питанні і їм, напевно, "порадили" так вчинити з організацією представники влади.

Нагадаємо, раніше глава Меджлісу кримськотатарського народу, нардеп від фракції "Блок Петра Порошенко" Рефат Чубаров пояснив підпал мечеті у Криму наростанням антиісламської істерії Росії.