ua en ru

Чубаров пропонує включити в мінські переговори питання повернення Криму

Чубаров пропонує включити в мінські переговори питання повернення Криму Фото: Рефат Чубаров

За словами Чубарова, це дозволить системно розглядати всі питання, пов'язані з відновленням територіальної цілісності України

Народний депутат від "Блоку Петра Порошенко", лідер кримськотатарського народу Рефат Чубаров вважає, що в мінський переговорний процес необхідно включити питання повернення анексованого Криму, повідомляє "Дзеркало тижня".

За його словами, це дозволить системно розглядати всі питання, пов'язані з відновленням територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах.

При цьому Чубаров пропонує брати приклад з Росії - щодо тлумачення мінських угод, метою яких було відновлення територіальної цілісності України, а від західних партнерів вимагати практичних кроків у підтвердження їх запевнень, що вони ніколи не змиряться з окупацією Криму.

"Буквально тиждень тому деякі наші партнери говорили: "Ми не можемо йти від наших обіцянок". Я сказав, що це жодною мірою не є відхід від обіцянок. Ми беремо мінські домовленості, а там йдеться про територіальну цілісність України. Тут питання інтерпретації. Ми наситилися за два роки інтерпретаціями пана Путіна! Давайте вже не будемо нікого обманювати. Ми вважаємо, що в питанні відновлення територіальної цілісності України, закріпленої мінськими домовленостями, є і деоккупация Криму", - заявив Чубаров

Нагадаємо, міністр фінансів України Наталія Яресько заявила, що Україна має намір вже цього року запустити дипломатичну ініціативу по поверненню Криму.