ua en ru

Чубаров: окупанти в Криму оголосили мобілізацію резервістів

Чубаров: окупанти в Криму оголосили мобілізацію резервістів Фото: Рефат Чубаров

За його словами, на питання, куди, навіщо і на скільки днів - повна тиша

Військкомати анексованого Криму раптово оголосили мобілізацію резервного складу. Про це написав глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров на своїй сторінці в Facebook, цитуючи розповідь місцевого жителя, якого намагалися мобілізувати.

"Вчора ввечері мені подзвонили на мобільний телефон і сказали, щоб до 11:00 ранку прибув до військкомату, маючи при собі паспорт і військовий квиток. Коли я прибув у військкомат, там вже було понад 100 осіб. У нас забрали військові квитки, які повернули через три години, але вже з виписаними повістками, в яких було написано, що слід з'явитися 10 лютого до 21:00 до воєнкому", - наводить Чубаров слова кримчанина.

За його словами, на питання, куди, навіщо і на скільки днів - повна тиша.

Він також додав, що деяким видали спеціальні корінці, щоб вони їх вручили своєму керівництву за місцем роботи.

Чубаров стверджує, що люди почали обурюватися такими діями, оскільки багато з них мали реальні причини, що не дозволяють настільки раптово залишити сім'ю.

"Відповідь у окупантів одна- не прийдете самі в призначену годину, "приведемо під конвоєм", - написав він.

Оккупанты в Крыму объявили мобилизацию резервистов…(Зарисовка из Крыма от действующего лица):«Вчера вечером мне позво...

Опубліковано Рефатом Чубаровим 9 лютого 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російські спецслужби Криму збирали паспортні дані мешканців прикордонного херсонського села.