ua en ru

Чубаров: морська блокада Криму може початися навесні 2016 року

Чубаров: морська блокада Криму може початися навесні 2016 року Фото: Рефат Чубаров

Рішення про морську блокаду Криму буде ухвалено навесні 2016 року

Морська блокада анексованого Криму може початися навесні 2016 року. Про це в кулуарах Ради повідомив народний депутат від "Блоку Петра Порошенко", лідер кримськотатарського народу Рефат Чубаров, передає кореспондент РБК-Україна.

"По морській блокаді є така повна тиша, є дуже багато ідей та ініціатив. Деякі з них для мене виглядають як майже фантастичні, але хлопці над ними працюють, оскільки технічно вони можуть бути виконані", - сказав Чубаров.

Він припустив, що активісти щодо забезпечення блокади Криму приймуть рішення щодо морської блокади півострова навесні 2016 року.

"Будемо більш детально приходити до якихось рішень, я думаю, навесні", - зазначив Чубаров.

Нардеп також заявив про бажання прийняти участь у засіданні Ради національної безпеки і оборони, де буде розглядатися договір про постачання електроенергії в Крим. "Я закликаю Рада національної безпеки і оборони України на своєму засіданні розглянути питання щодо цього договору, ситуації, яка буде з першого січня 2016 року в сфері постачання електроенергії. Я прошу, щоб запросили і мене до участі у цій нараді для того, щоб випередити нову зраду", - заявив Чубаров.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України прийняв рішення про товарну блокаду анексованого Росією Криму.