ua en ru

Чубаров: електрику в Крим дали тільки на два тижні

Чубаров: електрику в Крим дали тільки на два тижні Фото: лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров

Цей час влада повинна використата для зміцнення енергозабезпечення Херсонської області

Постачання електроенергії з території материкової України в тимчасово окупований Крим дали поновити тільки на два тижні. Про це з трибуни Верховної Ради заявив народний депутат від "Блоку Петра Порошенко", лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, передає прес-служба БПП.

"Виходячи з інших питань, в тому числі - з гуманітарних, учасники блокади Криму вирішили надати можливість забезпечити поставки лише з однієї гілки, з якої зараз в Крим подається 200 МВт замість 850, які надавалися до 22 листопада. Але це тільки на 2 тижні, для того, щоб і уряд, і місцеві органи влади могли б провести роботи по зміцненню енергозабезпечення Херсонській області", - розповів Чубаров.

За його словами, учасники блокади Криму дали можливість відновити роботу гілки "Каховка-Титан" для того, щоб забезпечити електропостачання деяких районів Херсонської області, яке було припинено.

Крім того, Чубаров повідомив, що в Раді зареєстрований законопроект, згідно з яким постачання енергоресурсів забороняються на окуповану територію.

"Другим запобіжним засобом, якщо закон не ухвалять до кінця наступного місяця... ніхто з колег не дозволить жодному чиновникові укладати угоди, поки там не буде написано - АР Крим, Україна", - підкреслив Чубаров.

Нагадаємо, в ніч з 7 на 8 грудня за згодою учасників акції блокади Криму до електроенергії підключили лінію ВЛ 220 кВ "Каховський-Титан".

Пізніше Міненерго РФ заявило, що електропостачання у Криму відновлено в повному обсязі.