ua en ru

ЧСЗ підписав протокол про наміри з аргентинською компанією ARS

Чорноморський суднобудівний завод (ЧСЗ) та аргентинська компанія Astillero Rio Santiago підписали протокол про наміри розвивати співпрацю в галузі ремонту та будівництва судів. Про це повідомляє прес-служба ЧСЗ.

"Протокол про наміри став результатом попередньої роботи, проведеної заводом і аргентинською стороною. Ми очікуємо, що співпраця з компанією ARS принесе ЧСЗ нові замовлення", - повідомив гендиректор ДАХК "ЧСЗ" Валерій Калашников.

Зустріч представників компаній відбулася в Гамбурзі в першій декаді вересня.

Державна акціонерна холдингова компанія "Чорноморський суднобудівельний завод" - одна з найбільших верфей України. 90,25% акцій ЧСЗ належить ВАТ "Херсонський суднобудівельний завод", який наприкінці 2007 року придбав цей пакет акцій у ВАТ "Судмашпром" (Миколаїв) на умовах узгодженого із ФДМ України і Антимонопольним комітетом договору купівлі-продажу. Міноритарним акціонером підприємства є держава.

Смарт-холдинг займається розвитком проектів у гірничо-металургійному комплексі (як акціонер групи компаній "Метінвест" і Яковлевського ГЗКа), у виробництві нерудних матеріалів (підприємства субхолдингу "Смарт-нерудпром"), в суднобудуванні (субхолдинг на базі Херсонського і Чорноморського суднобудівельних заводів), в АПК (субхолдинг "Сагро" і група компаній "Верес"), здійснює проект будівництва глибоководного порту Очаків і управляє низкою підприємств в інших галузях економіки.

Astillero Rio Santiago - аргентинський суднобудівний завод. Розташований у місті Енсенада, провінції Буенос-Айрес, на березі ріки Сантьяго. Верф було засновано в 1953 році, вона є однією з найбільших в Латинській Америці. Кількість працівників складає близько 2700 людей.