ua en ru

Chrysler вийде на IPO не раніше наступного року

Президент другого за величиною автовиробника в США Chrysler Group LLC Сержіо Марчіонне заявив, що компанія вийде на IPO не раніше наступного року. За його словами, автовиробникові необхідно час, щоб закріпити відновлення після кризи, передає РБК з посиланням на Associated Press.

Слова Марчіонне прозвучали після того, як він разом з Президентом США Бараком Обамою відвідав складальні заводи автовиробника в штаті Огайо.

Нагадаємо, за підсумками I кварталу 2011 р. Chrysler Group LLC заявив про чистий прибуток у розмірі 116 млн дол. проти збитків у розмірі 197 млн дол. за аналогічний квартал попереднього року. Це перший позитивний результат компанії з 2006 р.

Навесні 2009 р. автоконцерн Chrysler оголосив про своє банкрутство. Компанія вийшла з процедури банкрутства під контролем стратегічного партнера - італійською Fiat 10 червня 2009 р. В даний час Fiat володіє 30-процентної часткою в американському концерні. Контрольним пакетом у Chrysler як і раніше володіє пенсійний фонд профспілки United Auto Workers (59,2%), урядам США і Канади належать пакети в 8,6% і 2,2% акцій Chrysler відповідно.