ua en ru

Christie's 4 травня виставить полотно К.Моне "Тополі" естімейтом 20-30 млн дол.

Аукціонний будинок Christie's планує виставити на вечірні торги "Мистецтво імпресіонізму і модернізму", які пройдуть у Нью-Йорку 4 травня 2011р., полотно Клода Моне (1840-1926гг.) "Тополі" естімейтом 20-30 млн дол. Про це говориться в матеріалах російського офісу аукціонного дому, підготовлених до п'ятнадцятого показ в Росії, який проходить в Москві з 31 березня по 3 квітня 2011 р., передає РБК.
Написаний влітку 1891 р. цей краєвид знаходиться в чудовому стані і виставляється на торги з приватного зібрання. К.Моне створив серію з 24 картин, зображуючи тополі у різних погодних умовах, з різною перспективи і при різному освітленні. Дана робота, чия висота складає більше 1,2 м, є наймасштабнішою і завершеною. На сьогоднішній день з 24 робіт серії більшість перебувають у світових музеях, включаючи лондонську галерею Тейт, Художній музей Філадельфії і Токійський національний музей, в той час як інші розосереджені по приватних зібраннях по всьому світу.
Також колекціонерам буде запропоновано полотно Пабло Пікассо (1881-1973рр.) "Діти та іграшки" естімейтом 5,5-7,5 млн дол. Дана картина була написана художником у 1901р. в Барселоні на зорі знаменитого "блакитного періоду" його творчості. Тематика даного полотна є одним з найбільш ранніх зображень маленьких дітей кисті П.Пікассо, виконаних олією.