ua en ru

Christie's 11-14 лютого проведе серію аукціонів післявоєнного і сучасного мистецтва в Лондоні

Аукціонний будинок christie's з 11 по 14 лютого 2014 р. проведе в Лондоні серію аукціонів, присвячених післявоєнного і сучасного мистецтва.

Аукціонний будинок christie's з 11 по 14 лютого 2014 р. проведе в Лондоні серію аукціонів, присвячених післявоєнного і сучасного мистецтва. Про це повідомляють у прес-службі christie's.

Завтра відкриються торги під назвою "З широко відкритими очима: італійське мистецтво". На продаж буде виставлено видатне приватне зібрання зразків arte povera ("бідне мистецтво"). Колекція формувалася протягом останніх 25 років. До уваги учасників торгів будуть запропоновані як роботи художників післявоєнного періоду, які справили безпосередній вплив на розвиток течії (Альберто Буррі, Лючіо Фонтану і П'єро Мандзоні), так і творіння найбільш яскравих представників arte povera (Мікеланджело Пістолетто, Аліг'єрі Боэтти, Маріо Мерц, Джуліо Паоліні та інші). У загальній складності на продаж выставляtтся 109 робіт.

Торги "Післявоєнне і сучасне мистецтво" відкриються ввечері 13 лютого. Серед 49 лотів особлива увага прикута до шедеврів Френсіса Бекона, Герхарда Ріхтера і Джефа Кунса. Сумарна оцінка всіх виставлених на продаж робіт становить від 87 до 107,5 млн фунтів стерлінгів (від 142 до 175 млн дол.). Також на торги будуть запропоновані твори Бріджет Райлі, Дженні Севілл, Демієна Хьорста, Кріса Офили, Пітера Дойга та інших.

Одним з трьох топ-лотів вечірнього аукціону "Післявоєнне і сучасне мистецтво" стане "Портрет мовця Джорджа Дайера" Ф.Бэкона, написаний ним на піку творчості в 1966 р. В останній раз картина виставлялася на нью-йоркських торгах christie's в 2000 р. Лот був проданий за рекордні для того часу 6,6 млн дол. На цей раз його оціночна вартість становить близько 30 млн фунтів стерлінгів (49 млн дол.).