ua en ru

Чорновол просить НАБУ розслідувати відчуження землі Міноборони у часи Гриценко

Чорновол просить НАБУ розслідувати відчуження землі Міноборони у часи Гриценко Фото: Тетяна Чорновіл

За інформацією нардепа, було незаконно відчужено землі на 100 млн доларів

Народний депутат України Тетяна Чорновол просить Національне антикорупційне бюро (НАБУ) розслідувати відчуження землі Міністерство оборони в той період, коли відомство очолював Анатолій Гриценко. Відповідне депутатське звернення на ім'я голови НАБУ Артема Ситника Тетяна Чорновол опублікувала у своєму Facebook.

"Завдяки журналістському розслідуванню програми "Схеми", мені стало відомо, що міністр оборони Анатолій Гриценко в 2005-2006 роках, використовуючи своє службове становище, організував корупційну схему, яка призвела до розтрати державного майна в особливо великих розмірах", - сказано у зверненні нардепа.

За її інформацією, у зазначений період Міністерство оборони втратило понад 24 гектарів землі в районі Канча-Заспи. Земля належали одному з військових містечок.

"Ні копійки від цього відчуження не потрапило в бюджет на потреби міністерства, адже міністр оборони Анатолій Гриценко, користуючись своїм службовим становищем, організував відчуження цієї землі не в інтересах армії, а в інтересах приватних осіб - народних депутатів Сергія та Олександра Буряка внаслідок корупційних домовленостей з ними", - йдеться в документі.

"Таким чином Міністерство оборони втратило актив, який на піку ринкових цін на землю коштував 100 млн доларів, і армія нічого не отримала взамін", - підкреслила Чорновіл.

Вона попросила НАБУ розслідувати злочин, щоб повернути Міністерству оборони належні йому землі і притягнути винних до відповідальності.