ua en ru

Чорновіл називає причиною нападу на неї розслідування будівництва у Конча-Заспі

Журналіст та активістка Євромайдану Тетяна Чорновол заявляє, що основною причиною замаху на неї стало її розслідування про будівництво нового Межигір'я у Конча-Заспі та карта комунікацій новобудови, яку їй вдалось отримати.

Журналіст та активістка Євромайдану Тетяна Чорновол заявляє, що основною причиною замаху на неї стало її розслідування про будівництво нового Межигір'я у Конча-Заспі та карта комунікацій новобудови, яку їй вдалось отримати. Про це вона заявила сьогодні на брифінгу в прес-центрі Штабі національного спротиву, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

Чорновол повідомила, що за півтора місяці до свого побиття 25 грудня вона розпочала розслідування про будівництво маєтку у Конча-Заспі.

"Від будівельників отримала інформацію, що Януковичі будують під Києвом "нове Межигір'я". Сам лише будинок, що там будується, має площу 10 тис кв.м і воно виглядає набагато шикарніше, ніж теперішнє Межигір'я в Нових Петрівцях", - наголосила журналістка.

Чорновіл розповіла, що окрім великого будинку на цій території будують банно-саунний комплекс, будинок прийомів, зимовий сад, гольф-поле, міст-розв'язка на трасу та вертольотний майданчик.

Журналіст розповіла, що вона декілька разів побувала на будівництві, поспілкувалась з будівельниками, а також отримала карту комунікацій об'єкту.

Саме ця карта, на її думку, стала причиною нападу.

Журналіст стверджує, що саме у пошуку доказів про те, що новобудова належить Януковичу і через декілька днів після того, як вона загубила телефон з фотографіями об'єкта, на неї було здійснено напад.