ua en ru

ЧС з футболу в Росії і Катарі може опинитися під питанням, - Мін'юст Німеччини

ЧС з футболу в Росії і Катарі може опинитися під питанням, - Мін'юст Німеччини Фото: Хайко Маас

Вирішальним фактором надання права проведення ЧС з футболу не може бути той, хто заплатить найбільші хабарі, вважає Маас

Чемпіонати світу з футболу 2018 і 2022 рр. в Росії та в Катарі виявляться під питанням, якщо з'ясується, що право на проведення змагання було куплено. Про це в інтерв'ю газеті Bild заявив міністр юстиції Німеччини Хайко Маас, передає Deutsche Welle.

Відповідаючи на питання про те, чи доведеться після скандалу в ФІФА знову обирати місце проведення чемпіонатів світу 2018 і 2022 років, Маас заявив, що "якщо буде встановлено, що голоси були куплені, то рішення, заснованого на це, навряд чи варто дотримуватися". Міністр підкреслив, що "вирішальним фактором надання права проведення чемпіонату світу з футболу не може бути той, хто заплатить найбільші хабарі".

"Я не знаю, чи залишився хоч один чоловік, який вважав би Йозефа Блаттера гідною кандидатурою для з'ясування того, що сталося. Повідомлення про корупцію з'являються вже давно, однак "Блаттер і компанія" не з тих, хто займається їх вивченням", - заявив Маас.

Нагадаємо, раніше в Міжнародної федерації футболу (ФІФА) заявили, що Росія і Катар не будуть позбавлені права проведення чемпіонатів світу з футболу 2018 і 2022 років.