ua en ru

ЧС-2022 в Катарі під загрозою зриву через дипломатичний конфлікт

ЧС-2022 в Катарі під загрозою зриву через дипломатичний конфлікт Фото: ЧС-2022

Оргкомітет ще не робив офіційних заяв щодо ситуації

Проведення чемпіонату світу з футболу 2022 року в Катарі виявилося під загрозою через розрив дипломатичних відносин і блокування кордонів між Дохою і сусідніми країнами. Про це повідомляє The Guardian.

Оргкомітет ЧС-2022 в Катарі ще не робив офіційних заяв щодо ситуації, проте, за даними джерела, ризик зриву мундіалю вельми серйозний.

"Світова футбольна громадськість згодна з тим, що провідні турніри не повинні проходити в країнах, які активно підтримують тероризм", - сказав президент Німецького футбольного союзу Райнхард Гриндель, пообіцявши обговорити проблему з УЄФА та урядом Німеччини і знайти "політичне рішення".

У Міжнародній федерації футболу (ФІФА) заявили, що знаходяться в постійному контакті з організаційним комітетом "Катар-2022" і Верховним комітетом з постачання і спадщини чемпіонату світу 2022 року.

Напередодні сім країн (ОАЕ, Єгипет, Бахрейн, Саудівська Аравія, Ємен, Лівія і Мальдіви) вирішили розірвати дипвідносини з Катаром, звинувачуючи його у підтримці терористичних організацій і втручанні у внутрішні справи. Крім того, Бахрейн, Саудівська Аравія і ОАЕ більше не дозволять Катару використовувати свої морські порти або повітряний простір. В Досі всі звинувачення сусідів рішуче відкидають.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Єгипет заборонить авіакомпаніям з Катару здійснювати польоти в свою країну і пролітати її транзитом.