ua en ru

Члени Світового банку домовилися докапіталізувати банк на 13 млрд доларів

Члени Світового банку домовилися докапіталізувати банк на 13 млрд доларів

Домовитися вдалося в ході весняної зустрічі у Вашингтоні

Країни-члени групи Світового банку (СБ) прийняв рішення про збільшення капіталу банку на 13 млрд доларів. Про це рішення акціонерів Світовий банк повідомив у ніч на неділю, 22 квітня, передає DW.

У заяві вказується, що 7,5 млрд доларів отримає Міжнародний банк реконструкції і розвитку, ще 5,5 млрд доларів будуть спрямовані Міжнародної фінансової корпорації.

Згідно з повідомленням, президент Світового банку Джим Йонг Кім назвав це рішення "історичним".

Також він сподівається, що загальні щорічні фінансові можливості СБ зростуть до близько 100 млрд доларів в період з 2019 по 2030 фінансові роки. В минулому році вони становили 59 млрд доларів, а на 2018 рік очікується виділення кредитів на суму близько 80 мільярдів доларів США.

Також було вирішено змінити правила видачі кредитів на розвиток, які будуть надаватися дочірньою структурою СБ - Міжнародним банком реконструкції і розвитку. В майбутньому країни, які мають високий ступінь розвитку, будуть платити більш високі відсотки.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, згідно з оприлюдненими прогнозами Міжнародного валютного фонду і Світового банку, економіка України в найближчій перспективі буде розвиватися в позитивному ключі.