ua en ru

Члени Громадської ради доброчесності захищають суддів часів Януковича, - адвокат

Члени Громадської ради доброчесності захищають суддів часів Януковича, - адвокат Членів Ради доброчесності запідозрили у подвійних стандартах

Члени Громадської ради доброчесності Віталій Тітич і Роман Маселко в адвокатській практиці захищають суддю Господарського суду Києва Аллу Пригунову, яка підозрюється в отриманні хабарів, і яка основну частину своєї діяльності здійснювала за часів екс-президента Віктора Януковича. Про це на своїй сторінці в Facebook написав адвокат Олексій Шевчук.

Пост про суддю Пригунову , яка ймовірно брала хабарі і двох членів нової заради доброчесності Титича та Маселко Брехня і ...

Опубліковано Alexey Shevchuk 15 листопад 2016 р.

За його словами, активісти, які всіляко висловлюють своє негативне ставлення до минулої влади, самі захищають суддів-представників попереднього режиму.

"Брехня і популізм, а також велике бажання рватися до влади для лобіювання інтересів бізнес-груп, що керують нашими активістами. Активісти навмисне не розповідають таємниці свого зв'язку з режимом колишньої влади, яка вже виходить і не така погана, і коли необхідно представляють тихенько корумпованих суддів. Подвійні стандарти і шалене бажання тримати контроль над суддями для задоволення особистих потреб і потреб комерційних груп, які вони представляють, для них виявляються первинними", - зазначає Шевчук.

Зокрема, він вказує на Віталія Тітича і Романа Маселко, "які активно розповідають, що вони люто ненавидять колишню владу, бігають і тиснуть на суддів, які не сприймають корупцію і взагалі саме вони повинні управляти суддями, та і не тільки".

"Вони не забувають повідомити колегам, які захищають адвокати суддів, що ці судді негідники і їх треба "вішати на ліхтарях". Однак, цікавим фактом є те, що самі ці двоє активістів, а вже члени Ради доброчесності, є адвокатами сумно відомої і, ймовірно, не дуже професійної корупціонерки, яка руйнувала і створювала негативний імідж системі господарського судочинства пані Пригунової Алли", - зазначає Шевчук.

"Повинен також відзначити, що пані Пригунова має тісні зв'язки з колишнім режимом, оскільки саме за час цього режиму активно вела бурхливу неправомірну діяльність. Однак наші активісти не кричать, що її потрібно відкликати або позбавити статусу судді. Більше того, прокуратура відкликала своє подання про притягнення її до відповідальності у Вищої ради юстиції", - додав адвокат.

"Можливо, саме такі Алли потрібні новим і порядним активістам і членам ради доброчесності для вирішення судових спорів по гранітних кар'єрах і старих заводах, які так любить пан Тітич", - зазначає Шевчук.

Він також поставив риторичні запитання колег-адвокатів. Зокрема, чому вони представляють саме Аллу Пригунову, "ймовірно порушуючи внутрішні переконання, щоб представляти можливо одну з найбільш корумпованих суддів Господарського суду столиці", чи дійсно вони є адвокатами цієї судді і одночасно членами Ради доброчесності, і чому ними рухають подвійні стандарти.