ua en ru

Члени місії ОБСЄ в Донецькій обл. в полоні у однієї з проросійських груп, - МЗС України

Члени спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Донецькій області знаходяться в полоні у однієї з проросійських груп.

Члени спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Донецькій області знаходяться в полоні в однієї із проросійських груп. Про це в ході брифінгу заявив директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

"На базі правоохоронних органів створена робоча група. Так, вони утримуються однією із проросійських груп. У нас є інформація, але вона оперативного характеру", - заявив Перебийніс.

Водночас, за словами спікера МЗС, місцезнаходження моніторингової місії ОБСЄ не відомо.

Учора Міністерство закордонних справ України звернулося до Росії із проханням посприяти звільненню місії ОБСЄ, яка працювала в Донецькій області та зв'язок з якою був втрачений.

Своєю чергою, посередник ОБСЄ з урегулювання українського конфлікту Вольфганг Ішингер заявив німецькому телеканалу ZDF, що в разі, якщо життю спостерігачів ОБСЄ, які працюють на території України, буде загрожувати небезпека, доведеться прийняти рішення про їх виведення із країни.

Раніше міністр торгівлі і розвитку Данії Могенс Йенсен заявив, що члени місії ОБСЄ затримані озброєними сепаратистами.

Нагадаємо, 27 травня в ОБСЄ повідомили, що в понеділок ввечері, 26 травня 2014 р., близько 18:00 був втрачений контакт з однією з команд спеціальної моніторингової місії у Донецьку.