ua en ru

Члени Конгресу попросили Трампа посилити санкції проти РФ

Члени Конгресу попросили Трампа посилити санкції проти РФ Ілюстративне фото (УНІАН)

Група законодавців закликала Трампа реалізувати всеосяжну стратегію

Група законодавців закликали президента США Дональда Трампа реалізувати всеосяжну стратегію, мета якої-усунути загрозу безпеці, з якими стикаються США і їх союзники. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на лист членів Конгресу до Трампа, опублікований на сайті комітету у закордонних справах Палати представників.

Майже 400 членів конгресу США (79 сенаторів із 100 і 303 члена Палати представників з 435), що представляють як Демократичної, так і Республіканської партії, підписали лист Трампу, в якому висловили свою стурбованість ситуацією в Сирії і закликали його посилити тиск на Росію та Іран у зв'язку з їх діяльністю в Сирії.

"Конфлікт в Сирії складний, і потенційні рішення не ідеальні, але наш єдиний вибір - просувати політику, яка може зупинити зростаючі загрози інтересам США, Ізраїлю, а також регіональної безпеки і стабільності. Ця стратегія вимагає провідної ролі з боку США", - заявляють законодавці.

На думку авторів листа, РФ прагне забезпечити постійну присутність в Сирії, яке вже поширилося за межі морської бази в Тартусі.

Нагадаємо, 20 травня президент України Володимир Зеленський прийняв представників Адміністрації США і Конгресу, які прибули в Київ для участі в офіційній церемонії інавгурації глави держави. У ході бесіди Зеленський закликав США посилити санкції проти РФ.