ua en ru

Члени комісій отримуватимуть мінімум 156 грн в день, - ЦИК

Члени окружних та дільничних комісій за кожен день роботи в день голосування і після нього будуть отримувати мінімум по 156 грн 52 коп. Про це журналістам повідомив завідуючий відділом зведеного планування та фінансування Центральної виборчої комісії (ЦВК) Олександр Осадчук, передає кореспондент РБК-Укриана.

"У день голосування, для дільничних комісій - 2 дні, а для окружних комісій - 3 дні, планка за роботу в ці дні оплачується всім членам комісії ... 156 грн 52 коп. на день і дільничним та окружним", - сказав Осадчук

За його словами, голова окружної комісії, до складу якої входить до 100 виборчих дільниць, буде отримувати 1 тис. 600 грн/міс., голова окружкому, до складу якого входить від 101 до 200 виборчих дільниць, буде заробляти 1 тис. 710 грн/міс., а голова окружкому, до складу якого входить понад 200 дільниць, буде заробляти 1730 грн/міс.

Читайте також: Кабмін встановив розмір заробітної плати членів виборчих комісій

За словами Осадчука, заступники голови, секретарі, а також члени комісій будуть отримувати на 50-60 грн менше, ніж голова, залежно від займємої посади.

У дільничних комісіях голова найбільшої з них, в залежності від кількості виборців, буде заробляти 1 тис. 220 грн, а члени комісії близько 1 тис.130 грн. При цьому Осадчук наголосив, що тільки третина членів комісій отримуватимуть зарплату.

У той же час він відзначив, що у випадку, якщо людина переходить на роботу в окружну або дільничну комісію з постійного місця роботи і має довідку про рівень своїх доходів, його заробіток повинен бути не менше заробітку на основному місці роботи.

Нагадаємо, 26 серпня ЦВК створила 225 ОВК, а також затвердила їх керівний склад.