ua en ru

Делегація членів ЄП завтра проведе прес-конференцію у Києві

Делегація членів Європейського Парламенту (ЄП), яка спостерігає за подіями в Києві, проведе прес-конференцію в середу 29 січня у приміщені Представництва ЄС в Україні (Володимирська 101) з 14:00 по 15:00 (за київським часом).

Делегація членів Європейського Парламенту (ЄП), яка спостерігає за подіями в Києві, проведе прес-конференцію в середу 29 січня у приміщені Представництва ЄС в Україні (Володимирська 101) з 14:00 по 15:00 (за київським часом). Делегацію очолює голова комітету закордонних справ ЄП Елмар Брок, який виступає від імені делегації, повідомляє прес-служба Представництва ЄС в Україні.

Спеціальна делегація з 12 членів ЄП прибула до Києва, щоб особисто прослідкувати за розвитком подій 28-30 січня. Члени делегації зустрінуться з протестуючими з Майдану Незалежності, опозиційними партіями, представниками влади та громадського суспільства та іншими. Сьогодні Брок був присутній на позачерговому засіданні Верховної Ради, під час голосування по скасуванню законів 16 січня.

На чолі з Броком (Європейська Народні Партія, Німеччина), який виступає від імені делегації, багатопартійна делегація в Києві представляє всі політичні групи Європейського Парламенту. До її складу також входять: Хосе Ігнасіо Салафранка (ЄНП, Іспанія), Яцек Саріуш-Волскі (ЄНП, Польща), Ана Гомес (Ana Gomes) (Прогресивний альянс соціалістів і демократів, Португалія), Марек Сівець (ПАСД, Польща), Тоніно Пікула (ПАСД, Хорватія), Йоханес Корнелі ван Баален (Альянс лібералів і демократів за Європу, Нідерланди), Ребека Хармс (Зелені/Європейський вільний альянс, Німеччина), Павел Коваль (Європейські консерватори та реформісти, Польща), Гельмут Шольц (Європейські об'єднані ліві/Ліво-зелені Півночі, Німеччина), Яцек Олгірд Курскі (Європа свободи та демократії, Польща) та Адріан Северин (незалежний депутат, Румунія)