ua en ru

Член уряду Франції Ж.Трон подав у відставку через те, що його звинуватили в сексуальних домаганнях

Держсекретар Франції у справах державної служби Франції Жорж Трон подав у відставку через те, що його звинуватили в сексуальних домаганнях, передає телеканал РБК з посиланням на Fox News.
Позови проти Ж.Трону подали відразу дві жінки, чиї інтереси представляє один адвокат. На цьому тижні захисник подав від імені цих француженок скаргу в прокуратуру. У свою чергу, високопоставлений чиновник заперечує звинувачення на свою адресу.
Повідомляється, що 34-річна і 36-річна позивачки працювали під керівництвом Ж.Трону в мерії паризького передмістя Дравея. Вони в спілкуванні з журналістами французьких ЗМІ стверджують, що в 2007-2010 рр. Ж.Трон, будучи мером Дравея, неодноразово домагався їх прямо в будівлі міської ратуші. За словами однієї з жінок, їй було соромно розповісти про те, що трапилося, але після історії з арештом голови Міжнародного валютного фонду (МВФ) Домініка Стросс-Кана, вона зважилася перервати мовчання.
Нагадаємо, Д.Стросс-Кан був арештований 14 травня 2011 р. департаментом поліції Нью-Йорка за звинуваченням у спробі згвалтування покоївки готелю, в якому він проживав, - 32-річної мігрантки з Гвінеї. Поліцейські вивели голову МВФ з літака перед самим відльотом до Парижа. Після затримання Д.Стросс-Кан був поміщений у в'язницю.
Чиновнику 20 травня ц.р. було пред'явлено звинувачення за сімома пунктами, включаючи спробу згвалтування та незаконне затримання. За сумою звинувачень йому загрожує позбавлення волі на термін до 74 років. 21 травня Д.Стросс-Кан був звільнений з в'язниці під заставу в 1 млн дол. і поміщений під домашній арешт.

Fox