ua en ru

Член екіпажу затриманого в Лівії судна повернулася в Україну

Член екіпажу затриманого в Лівії судна повернулася в Україну Фото: член екіпажу затриманого в Лівії судна повернулася в Україну

МЗС реалізує комплекс заходів з метою належного захисту прав українських моряків

Член затриманого в Лівії судна Captain Khayyam повернулася в Україну. Про це повідомляє Департамент консульської служби МЗС у Facebook.

"Завдяки вжитим заходам, 23 лютого 2016 року рішенням Генеральної прокуратури Лівії на стадії досудового розслідування було звільнено з-під варти з "гуманітарних міркувань" громадянку України, члена екіпажу судна Captain Khayyam, яка, за сприяння української дипмісії в Лівії, повернулась в Україну", - йдеться в повідомленні.

#ConsNews #ДКС #УкраїнськіМоряки На додаток до попередньої інформації щодо екіпажу судна «Captain Khayyam», затриманого ...

Опубликовано Департамент консульської служби МЗС України 4 марта 2016 г.

Зазначається, що МЗС у взаємодії з причетними закордонними дипломатичними установами України, реалізує комплекс заходів з метою належного захисту прав українських моряків:

- встановлено та підтримується постійний зв'язок з офіційними чинниками Тріполі та представниками судновласника;

- налагоджено відповідну координацію із зовнішньополітичними відомствами держав, громадяни яких також входять до складу екіпажу Captain Khayyam;

- у взаємодії з судновласником проводиться робота щодо забезпечення екіпажу судна кваліфікованим адвокатським захистом;

- посольством України в Лівії вживає всіх можливих заходів для моніторингу умов тримання українських моряків, опрацьовується питання відвідання найближчим часом українськими дипломатами заарештованих співвітчизників.

Нагадаємо, правоохоронні органи Італії, Іспанії, Греції та Туреччини затримали 10 українців та 1 громадянина Грузії за контрабанду 13 тонн гашишу.