ua en ru

Читачі РБК-Україна висловилися про допит Януковича

Читачі РБК-Україна висловилися про допит Януковича Фото: Допит Януковича більшість читачів визнали "надиктованным Кремлем"

Абсолютна більшість не бачить користі від його "skype-виступу"

Читачі РБК-Україна вважають, що допит колишнього президента України Віктора Януковича не допоміг встановленню істини відносно подій трирічної давнини, в результаті яких загинуло 78 людей і сотні отримали поранення. Про це свідчать результати опитування, в якому протягом одного тижня брали участь користувачі сайту rbc.ua, підписників сторінок Styler і РБК-Україна в Facebook.

Учасникам дослідження було поставлено питання: "Що вам дали свідчення Віктора Януковича в суді?". Для відповіді потрібно було вибрати один з 4 запропонованих варіантів: "Я дізнався нові подробиці подій на Майдані", "Не дізнався нічого нового, все, що він сказав, я чув раніше", "Мені стало зрозуміло, хто винен у розгоні Майдану" і "Я зрозумів, що побіжний президент бреше і говорить під диктовку Кремля".

Більше половини опитаних нами - 56,74% (724 учасників) - впевнені, що "побіжний президент говорить під диктовку Кремля". Другий за популярністю варіант відповіді - "Не дізнався нічого нового, все, що він сказав, я чув раніше" - набрав 287 голосів або 22,49% від загальної кількості учасників опитування.

Кожен десятий респондент з допиту Януковича дізнався нові подробиці подій на Майдані (9,33% або 119 опитаних), а 146 голосували (11,44% голосів) зробили для себе висновки про винуватців розгону Майдану.

Всього в дослідженні взяли участь 1276 осіб.

Допит

Фото: результати опитування РБК-Україна

Ставлення учасників опитування до сказаного Януковичем було стабільно-негативним. У понеділок 7,62% відсотка опитаних дізналися нові факти з допиту Януковича, до п'ятниці кількість прихильників цього варіанту збільшилася до 9,33%.

У понеділок третій варіант відповіді ("Мені стало ясно, хто винен у розгоні Майдану") мав підтримку на рівні 9,68%, до п'ятниці він збільшив свою частку до 11,44%.

Також по ходу голосування додав популярності варіант відповіді "Не дізнався нічого нового, все, що він сказав, я чув раніше": 22,49% у п'ятницю, проти 21,08% у понеділок.

У той же час, трохи розгубив свої відсотки найпопулярніший варіант відповіді – "Я зрозумів, що побіжний президент бреше і говорить під диктовку Кремля" - 61,43% у понеділок проти 56,74% у п'ятницю.

Янукович

Фото: динаміка опитування по Януковичу

Опитування проводилося з 28 листопада по 2 грудня, у ньому взяли участь відвідувачі сайту rbc.ua і підписників сторінок Styler і РБК-Україна в соціальній мережі Facebook.

Зазначимо, що це дослідження проводилося в рамках проекту щотижневих онлайн-опитувань, які щотижня проводяться серед відвідувачів порталу РБК-Україна, який, згідно з даними Kantar TNS, володіє охопленням в 11,38% аудиторії, що робить його одним з лідерів на ринку українських інтернет-ЗМІ.

Нагадаємо, раніше читачі РБК-Україна висловилися, заради чого вони готові вийти на Майдан.