ua en ru

Чистий збиток німецького Commerzbank в III кварталі 2011 р. склав 687 млн євро проти прибутку роком раніше

Чистий збиток другого за величиною німецького банку Commerzbank (що відноситься до акціонерів Commerzbank AG) в III кварталі 2011 р. склав 687 млн євро в порівнянні з чистим прибутком в 113 млн євро в III кварталі 2010 р. Про це повідомляється в опублікованому сьогодні звіті Commerzbank.
Операційний збиток банку за період з липня по вересень ц. р. склав 855 млн євро (роком раніше - прибуток в 116 млн євро). Квартальні результати Commerzbank виявилися гіршими за очікування ринку. Аналітики, опитані Reuters, в середньому прогнозували менший операційний збиток - 683 млн євро.
У III кварталі Commerzbank був вимушений списати 800 млн євро вартості його портфеля грецьких суверенних облігацій.
На 30 вересня 2011 р. рівень достатності базового капіталу першого рівня (Core Tier 1) німецького банку складав 9,4%. Європейські банківські регулятори вимагають, щоб достатність базового капіталу першого рівня провідних банків складала не менше 9% на середину 2012 р. - з урахуванням переоцінки суверенних облігацій держав єврозони за ринковою вартістю. Щоб відповідати новим вимогам регуляторів, Commerzbank повинен знайти додаткові 2,9 млрд євро. Банк розраховує досягти цієї мети за рахунок "скорочення ризикових активів в нестратегічних сегментах, продажу непрофільних активів або використання нерозподіленого прибутку". До державної допомоги банк вдаватися не має наміру, підкреслюється в його матеріалах.