ua en ru

Чистий збиток BlackBerry в ІІІ кварталі склав 4,4 млрд дол

Згідно зі звітом виробника мобільних телефонів BlackBerry, за результатами III кв. чистий збиток досяг 4,4 млрд дол. щодо минулого року, коли компанія змогла показати прибуток у 9 млн дол. Про це повідомляє телеканал "Росія-24".

Виручка знизилася до 1,19 млрд дол. з 2,7 млрд дол. роком раніше. У компанії ще залишаються суттєві запаси готівки, які досягають 2,28 млрд дол. Велика частина збитків припала на списання нераспроданых запасів пристроїв попереднього покоління. Збиток без урахування одноразових списань склав лише 354 млн дол.

BlackBerry підписала п'ятирічну угоду з китайською Foxconn і займеться розробкою смартфона для Індонезії та інших швидкозростаючих ринків. Foxconn стане головним підрядником BlackBerry, все виробництво буде винесено на заводи в Індонезії та Мексиці. BlackBerry залишить за собою всі права на накопичену інтелектуальну власність і контроль якості готової продукції. Детальні умови партнерства поки не розкриваються.

Зазначимо, що на відкритті, котирування паперів BlackBerry знизилися на 7,5%.

BlackBerry все ще зберігає відносно сильні позиції в корпоративному секторі і першою надала своїм клієнтам доступ до електронної пошти. Вона володіє серйозним патентним портфелем, оцінюваний в 3-4 млрд дол, в який входить патент на надання послуг по обміну шифрованими повідомленнями.