ua en ru

Чисті збитки нідерландської ABN AMRO Holding в 2009 р. склали 4,4 млрд євро проти прибутку в 3,58 млрд євро роком раніше.

Чисті збитки нідерландської банківської групи ABN AMRO Holding N.V. за 2009 р. склали 4,4 млрд євро - проти чистого прибутку роком раніше у розмірі 3,58 млрд євро. Чистий процентний дохід групи в 2009 р. знизився на 19,6% - до 4,65 млрд євро проти 5,78 млрд євро в 2008 р. Збиток від операцій ABN AMRO Holding, що продовжуються, за 2009 р. склав 4,5 млрд євро, причому в 2008 р. був зафіксований порівняльний збиток на 12,9 млрд євро. Такі дані містяться в опублікованому сьогодні річному звіті компанії.

До консолідованого показника збитків ABN AMRO увійшли збитки на 4,17 млрд євро, що доводяться на активи британського Royal Bank of Scotland (RBS), і збитки на 117 млн євро, що доводяться на активи, націоналізовані урядом Нідерландів восени 2008 р.

Найбільший голландський банк ABN AMRO був викуплений "на трьох" британським RBS, іспанським Banco Santander і бельгійсько-нідерландською фінансовою компанією Fortis в 2007 р. Це поглинання стало одним з найбільших в історії фінансової галузі і одночасно - одним з самих провальних. RBS і Fortis зазнали багатомільярдних втрат в ході фінансової кризи. Частка Fortis в ABN AMRO була націоналізована голландським урядом в розпал кризи. В результаті у складі холдингу ABN AMRO з'явилися два незалежних один від одного банку - Royal Bank of Scotland N.V. і ABN AMRO Bank N.v. Протягом 2010 р. Royal Bank of Scotland N.V. остаточно відійде RBS Group, а "новий" ABN AMRO Bank зіллється з Fortis Bank (Нідерланди).

1 квітня ц.р. ABN AMRO Bank, що складається переважно з активів, націоналізованих голландським урядом, офіційно відокремиться від ABN AMRO Holding.