ua en ru

Чистий прибуток Yahoo! в III кварталі зріс більш ніж у два рази - до 396 млн дол

Чистий прибуток Yahoo! за підсумками III кварталу 2010 р. склав 396 млн дол, збільшившись більш ніж у два рази в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. У III кварталі 2009 р. цей показник склав 187 млн дол. Виручка компанії за підсумками III кварталу 2010 р. склала 1 млрд 601 млн дол. проти 1 млрд 575 млн дол. в III кварталі 2009 р. Операційний прибуток компанії за підсумками III кварталу з . р. склав 189 млн дол. в порівнянні з 91 млн дол., отриманими за той же період роком раніше. Такі дані містяться в опублікованому сьогодні фінансовому звіті компанії.

"У цьому році ми досягли значного прогресу в здійсненні позначених нами стратегій підвищення рентабельності та модернізації наших основних платформ", - заявила виконавчий директор Yahoo! Керол Барц, коментуючи отримані фінансові результати. "Також ми продовжуємо розширення співробітництва з Microsoft в області пошукових технологій та утилізацію непрофільних активів, одночасно здійснюючи потрібні придбання, такі як Associated Content і Citizen Sports", - додала вона. Крім того, за словами К.Барц, компанії вдалося домогтися збільшення кількості користувачів її сервісів за рахунок партнерства з популярними соціальними мережами Facebook, Twitter і Zynga.

Компанія Yahoo! заснована в 1994 р., володіє популярним пошукачем і надає широкий спектр інтернет-сервісів, послугами яких користуються в цілому більше 500 млн користувачів. Штаб-квартира компанії знаходиться в м.Саннівейл (Каліфорнія, США).