ua en ru

Чистий прибуток російського Vimpelcom в I кварталі зросла на 55% - до 590 млн дол

Чистий прибуток Vimpelcom Ltd. (Володіє операторами зв'язку "Білайн" і "Київстар"), за підсумками I кварталу 2011 р. в порівнянні з аналогічним періодом 2010 р. зріс на 55% - до 590 млн дол., повідомила сьогодні компанія в звіті по US GAAP, передає РБК .
При цьому виручка телекомунікаційного гіганта виріс до 2,74 млрд дол. (+23%), а показник OIBDA - до 1,2 млрд дол. (+16,2%).
При цьому чистий борг VimpelCom, сформував в результаті об'єднання з Wind Telecom, в I кварталі 2011 р. склав 23 млрд дол. Загальний борг компанії досяг 27 млрд дол., а коефіцієнт співвідношення чистого боргу до показника OIBDA становить 2,5.
Глава компанії Олександр Ізосімов повідомив, що VimpelCom Ltd. змінив дивідендну політику на 2011 р., встановивши нижню межу виплат у розмірі як мінімум 0,8 дол. за акцію. Компанія також відзначила, що з 2012 р. має намір перейти на міжнародні стандарти фінансової звітності (МСФЗ).
Нагадаємо, що в квітні завершилося злиття VimpelCom з Wind Telecom, в рамках якого став власником 51,7% акцій єгипетського телекомунікаційного холдингу Orascom Telecom Holding (OTH) і 100% акцій третього за величиною італійського оператора стільникового зв'язку Wind Telecomunicazioni. У результаті була утворена нова компанія, яка представлена в 20 країнах і стала шостим за чисельністю клієнтів провайдером мобільного зв'язку в світі.