ua en ru

Чистий прибуток ОГХК за 9 місяців 2015 року склав 238 млн гривень

За підсумками січня-вересня державне підприємство "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" (ОГХК) отримало чистий дохід на рівні 1,167 млрд грн і чистий прибуток у розмірі 238 млн грн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби підприємства.

"Таких результатів ми досягли завдяки поступовому збільшенню реалізації товарної продукції як на експортних ринках, так і всередині України", - прокоментував перший заступник генерального директора ДП "ОГХК" Олександр Гладушко.

За його словами, держава отримає від діяльності компанії за цей період понад 270 млн грн податків і зборів.

Відзначається, що протягом 9 місяців 2015 року обсяги реалізації і доходи ДП "ОГХК" збільшувалися. Наприклад, якщо у 1 кварталі було реалізовано більше 46 тис. т товарної продукції на суму 184 млн грн, то в 3 кварталі збут збільшився в 2,5 рази і склав більше 120 тис. т на суму 463 млн грн.

За даними прес-служби, в січні-вересні ДП "ОГХК" реалізувало близько 280 тис. т продукції на суму понад 1 млрд грн. За цей період продано понад 113 тис. т ільменіту, майже 30 тис. т рутилу і більше 17 тис. т циркону.

"Хоча компанії вдалося отримати позитивну динаміку виробництва і продажу продукції у цьому році, ми все ще не задоволені отриманою статистикою, так як вона значно відстає від потенційно можливих обсягів виробництва та реалізації", - говорить Олександр Гладушко.

За його даними, на складах підприємств ДП "ОГХК" залишається нереалізованою продукція на суму приблизно 310 млн грн. Труднощі зі збутом, каже Гладушко, викликані поглибленням кризи на світових ринках титановмісної сировини.