ua en ru

Чистий прибуток Nokia в II кварталі 2010 р. знизився на 40,3% - до 227 млн євро

Чистий прибуток найбільшого в світі виробника стільникових телефонів фінської Nokia, що припадає на частку акціонерів материнської компанії, за міжнародними стандартами фінансової звітності (МСФЗ) в II кварталі 2010 р. знизився на 40,3% - до 227 млн євро - проти порівняльного показника, отриманого за той самий період роком раніше, у розмірі 380 млн євро. Про це мовиться в звіті Nokia, поширеному сьогодні.

Чиста виручка фінського виробника мобільних апаратів у квітні-червні поточного року становила 10 млрд євро, трохи перевищивши показник річної давнини, зафіксований на рівні 9,91 млрд євро. Операційний прибуток Nokia в II кварталі скоротився на 31% і становив 295 млн євро (роком раніше - 427 млн євро).

За II квартал ц.р. Nokia поставила на ринок 111,1 млн мобільних пристроїв - на 8% більше, ніж за II квартал минулого року, і на 3% більше, ніж у I кварталі ц.р.

Nokia є одним зі світових лідерів у галузі мобільних комунікаційних технологій. Компанія займається виробництвом мобільної апаратури і розробкою програмного забезпечення для мобільних телефонів і КПК.