ua en ru

Чистий прибуток німецького Commerzbank в I півріччі ц.р. склав 1,06 млрд євро проти збитків роком раніше

Чистий прибуток другого за величиною банку Німеччини Commerzbank AG в I півріччі 2010 р. склав 1,06 млрд євро проти збитків у розмірі 1,63 млрд євро за аналогічний період роком раніше. Такі дані наводяться в опублікованому сьогодні фінансовому звіті компанії, передає РБК.
Операційний прибуток Commerzbank за звітне півріччя склав 1,01 млрд євро, тоді як у першому півріччі 2009 р. компанія отримала операційні збитки у розмірі 818 млн євро. При цьому доподатковий прибуток компанії за підсумками минулого півріччя досяг 981 млн євро, тоді як роком раніше був отриманий догналоговий збиток у розмірі 1,4 млрд євро.
Чистий прибуток Commerzbank в II кварталі 2010 р. склав 352 млн євро проти збитків у розмірі 761 млн євро, отриманих за аналогічний період роком раніше. Цього показника вдалося добитися завдяки скороченню відрахувань в резерви на покриття ймовірних збитків по безповоротним кредитам з 993 млн євро в минулому році до 639 млн євро в 2010 р.
Операційний прибуток за II квартал ц.р. склав 243 млн євро, тоді як за аналогічний період роком раніше компанія отримала операційний збиток у розмірі 223 млн євро.
Commerzbank - другий за величиною активів банк в Німеччині. Активи компанії становлять близько 400 млрд євро. Одним з центральних напрямів діяльності банку є здійснення фінансових послуг в регіонах Центральної і Східної Європи. Зокрема, на частку Commerzbank припадає 26% всіх зовнішньоторговельних операцій між Німеччиною та Україною. У Росії Commerzbank представлений 100-відсотковим дочірнім банком ЗАТ "Комерцбанк (Євразія)". Крім того, Commerzbank через свою "дочку" Commerzbank Auslandsbanken Holding AG володіє 15,32% акцій в АКБ "Промзв'язокбанк".