ua en ru

Чистий прибуток нафтогазової BP у II кварталі 2013 р. склав 2 млрд дол. проти збитку роком раніше

Чистий прибуток британського нафтогазового концерну BP (відноситься до акціонерів материнської компанії) в II кварталі 2013 р. склав 2,04 млрд дол. в порівнянні з чистим збитком в 1,52 млрд дол., зафіксованим у II кварталі минулого року. 

Чистий прибуток британського нафтогазового концерну BP (відноситься до акціонерів материнської компанії) в II кварталі 2013 р. склав 2,04 млрд дол. в порівнянні з чистим збитком в 1,52 млрд дол., зафіксованим у II кварталі минулого року. Про це повідомляється в опублікованому сьогодні прес-релізі BP.

Виручка за II квартал 2013 р. в опублікованих матеріалах не наводиться. Компанія обіцяє опублікувати повний фінансовий звіт найближчим часом.

Квартальний прибуток BP, скоригований на вартість заміщення запасів і виключає разові чинники, склала 2,71 млрд дол. (роком раніше - 3,55 млрд дол.). За цим показником BP не виправдала очікування ринку: аналітики прогнозували, що скоригований прибуток складе близько 3,4 млрд дол.

Читайте також: BP вдалося зменшити штраф за витік нафти в Мексиканській затоці на 3,4 млрд дол. (фото)

BP зазначає, що зменшення скоригованого прибутку в квітні-червні ц.р. відносно минулорічного періоду пояснюється більш низькими цінами на нафту, "незвичайно високої базової ефективної податкової ставкою - 45% у порівнянні з 35% роком раніше", а також більш низькою прибутком від російських інвестицій.
Як повідомлялося раніше сьогодні, прибуток BP від участі в ВАТ "НК "Роснефть" в II кварталі 2013 р. склав 218 млн дол. Частка BP в прибутку "Роснефти" розрахована за методом обліку по пайовій участі (equity method) виходячи з володіння 19,75% статутного капіталу російської компанії.

У II кварталі 2012 р. BP отримала 363 млн дол. чистого прибутку від участі в компанії ТНК-BP, в якій BP на той момент володіла 50%. В даний час 100% ТНК-BP належить "Роснефти".

Читайте також: "Роснефть" завершила угоду з купівлі ТНК-ВР (відео)

BP - одна з найбільших міжнародних нафтогазових компаній. Концерн працює більш ніж в 80 країнах. Загальний штат співробітників складає близько 86 тис. осіб. У квітні 2010р. на платформі BP в Мексиканській затоці сталася масштабна аварія, яка радикальне вплив на бізнес компанії. На сьогоднішній день BP оцінює витрати, пов'язані з ліквідацією наслідків аварії і виплатами постраждалим від розливу нафти, у 42,4 млрд дол.