ua en ru

Чистий прибуток найбільших сировинних трейдерів за 10 років виявився вищим, ніж у найбільших банків

Чистий прибуток найбільших сировинних трейдерів з 2003 по 2013 рр. виявився вище, ніж у групи найбільших банків - Goldman Sachs, JP Morgan Chase і Morgan Stanley - або у промислового гіганта General Electric, пише Financial Times, передає телеканал "Росія 24".

Також їх доходи перевищують доходи Toyota, Volkswagen, Ford Motor, BMW і Renault, разом узятих.

Огляд Financial Times проливає світло на епоху значного зростання сектору, який розпочався у 2000 р. Тоді прибуток становив всього 2,1 млрд дол. Відтоді вплив трейдерів в світі сильно зріс разом з доходами.

Видання додає, що в основному такий різкий ріст відбувся завдяки індустріалізації Китаю та інших країн, що розвиваються.

Однак дослідження також показало, що зараз сектору сировинної торгівлі загрожують великі труднощі. Зокрема, зростання сукупного прибутку зупиняється, а основні показники прибутковості знижуються рік від року.

Так, 20 ключових світових трейдерів, в тому числі Glencore, Cargill, Vitol, Trafigura і Mitsubishi, торік заробили 33,5 млрд дол., що зовсім небагато чим відрізняється від показників чистого прибутку за останні 5 років.

Читайте також: Чистий прибуток американського банку Citigroup в I кварталі 2013 р. виріс на 30% - до 3,8 млрд дол