ua en ru

Чистий прибуток групи ВТБ за МСФЗ в 2012 р. складе більше 3,4 млрд дол

Чистий прибуток групи ВТБ за міжнародними стандартами фінансової звітності (МСФЗ) в 2012 р. складе близько 3,4 млрд дол. (більше 100 млрд руб). Про це повідомив журналістам фінансовий директор банку ВТБ Герберт Моос.

"Ми очікуємо заробити в поточному році понад 100 млрд руб. чистого прибутку і чекаємо показати повернення на капітал понад 15%", - відзначив він.

За словами Мооса, цей результат може бути досягнутий за рахунок 100-відсоткових показників і недавніх придбань групи ВТБ - "Транскредитбанку" і "Банку Москви". "Банк Москви" ми консолідували тільки в IV кварталі минулого року, і він ще не показав свою повну ефективність", - пояснив Моос. Він додав також, що ВТБ очікує рівень маржі за підсумками 2012 р. понад 4%. "Наша модель витримує 4-процентну маржу. Все що ми показуємо понад цього - це позитив", - зазначив він.

Раніше сьогодні стало відомо, що чистий прибуток групи ВТБ за МСФЗ в 2011 р. зросла на 65% в порівнянні з 2010 р. - з 54,8 млрд руб. до 90,5 млрд руб. При цьому раніше глава банку ВТБ Андрій Костін повідомляв, що група ВТБ в 2011 р. отримала чистий прибуток за МСФЗ приблизно в 3 млрд дол., таким чином, результат групи виявився нижче офіційного прогнозу. При цьому в поширеному сьогодні коментарі заступника президента - голови правління ВТБ Мооса наголошується, що ВТБ показав рекордний результат за всю історію. "Результат міг би бути ще краще, проте волатильність фінансових ринків негативно вплинула на наші результати в IV кварталі", - зазначив Моос.

Чиста процентна маржа залишалася стабільною, склавши 5,0% за підсумками 2011 р. Коефіцієнт достатності капіталу і коефіцієнт достатності капіталу першого рівня складають 13,0% і 9,0% відповідно. Активи групи за 2011 р. збільшилися на 58% і склали 6 трлн 789,6 млн руб.

До групи ВТБ входять банки ВТБ, ВТБ 24, "Банк Москви", "Транскредитбанка" та інші. Група ВТБ володіє широкою міжнародною мережею, яка налічує більше 30 банків і фінансових компаній в 19 країнах світу. ВТБ надає комплексне обслуговування в країнах СНД, Європи, Азії і Африки. На російському банківському ринку група ВТБ займає друге місце за всіма основними показниками.

Нагадаємо, раніше сьогодні повідомлялося, що чистий прибуток українського ПАТ "ВТБ Банк" в I кварталі 2012 р. склав 585,2 млн грн проти 117,4 млн грн за аналогічний період 2011 р.